Εγγραφή | Χάρτης | Aγαπημένα | NewsLetter | Αποστολή σε φίλο | English  
 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 
 


Πόμολα

Πόμολα ασφαλείας για πορτοπαράθυρα

Η HOPPE είναι η κυρίαρχη εταιρεία στην Ευρωπαϊκή αγορά τόσο στα χερούλια για ανοιγόμενα/ανακλινόμενα κουφώματα αλλά και στα χερούλια/πόμολα για εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες.  Η καινοτομία και η πρωτοπορία είναι και τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά στην φιλοσοφία της HOPPE.  Η τεχνολογία SECUSTIK® που παρουσιάστηκε για τα χερούλια ανοιγωμένων – ανακλινομένων κουφωμάτων, με στόχο την μεγαλύτερη ασφάλεια.  Η HOPPE  προσφέρει σε όλα τα προϊόντα της εγγύηση 10 ετών τόσο για την άψογη λειτουργία όσο και για την προστασία της επιφάνειάς τους από κάθε αλλοίωση.

Στις μέρες μας οι απαιτήσεις για ασφάλεια είναι πολύ υψηλές λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας

Τα συνήθη σημεία που επιλέγουν οι διαρρήκτες να παραβιάσουν μια κατοικία είναι κυρίως τα παράθυρα και οι πόρτες. Συνεπώς η ασφάλεια στα σημεία αυτά είναι ένα θέμα που πρέπει διερευνηθεί και να επιλεχθεί η καλύτερη λύση.

Επιλογές ασφαλείας σε πόμολα

Τα πόμολα είναι ένα σημαντικό εξάρτημα για την καλή λειτουργία, την ασφάλεια, την εργονομία και φυσικά το design ενός κουφώματος, γι' αυτό και η επιλογή τους πρέπει να είναι αυστηρή και να πληροί υψηλές απαιτήσεις. 

Τα πόμολα/χερούλια που επιλέγουμε πρέπει να είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα από Διεθνή Ινστιτούτα και να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που αφορούν ασφάλεια και λειτουργικότητα.

 Οι πιο απλές απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιεί ένα πόμολο, ανήκουν στη νόρμα RAL και αφορούν:

  • την απόσταση των βιδών στήριξης που πρέπει να είναι 43 mm ±0,2 mm.
  • τη δοκιμή αντοχής, καθώς το πόμολο πρέπει να αντέχει σε 40.000 κινήσεις ανοιγοανάκλισης με δύναμη 3 Nm
  • τη δοκιμή έντασης αφού το πόμολο θα πρέπει να αντισταθεί σε φορτίο 2 Κn και
  •  τη δοκιμή πίεσης.

 Οι πιθανοί τρόποι λειτουργίας των πόμολων είναι δυο:

1.       Πόμολα με Κλειδί και

2.       Πόμολα τύπου Secustik®.

Τα Πόμολα με Κλειδί, ανταποκρίνονται σε όλες τις διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές και εξασφαλίζουν αντιδιαρρηκτική προστασία για κατοικίες (κλάση 16 κατά DIN), όταν γίνει η σωστή χρήση στο κατάλληλο παράθυρο. Είναι πόμολα που κλειδώνουν και προσφέρουν καλή προστασία σε διάρρηξη, διότι δεν επανέρχονται μηχανικά στην αρχική τους θέση. Επίσης λειτουργούν και σαν πρόσθετο εξάρτημα ασφάλειας για τα παιδιά. Ουσιαστικά τα παραπάνω σημαίνουν ότι έχουμε την δυνατότητα να κλειδώσουμε το παράθυρο στην θέση κλεισίματος ή ανάκλισης, πιέζοντας ένα διακόπτη σε μια κλειδαριά. Για τα πόμολα με κλειδί υπάρχουν επιπλέον ποιοτικές απαιτήσεις που αφορούν στις δοκιμές αντοχής, δύναμης, ροπής, με σταθερότητα κυλίνδρου και έντασης στον πείρο.

Τα πόμολα τύπου Secustik® περιέχουν ένα πατενταρισμένο μηχανισμό μπλοκαρίσματος, ο οποίος παρέχει ενσωματωμένη ασφάλεια. Αυτό βοηθάει στο να αποτραπεί παράνομη κίνηση του μηχανισμού από έξω. Πληρούν όλα τα πιστοποιητικά των διεθνών προδιαγραφών RAL και η ονομασία Secustik® είναι γιατί μια σειρά από δυνατά ηχητικά κλικ ακούγονται ώστε να προδιαγράφεται η ασφάλεια με την βοήθεια του ήχου.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Πρόσφατα η εταιρεία ξεκίνηση συνεργασία και με την εταιρεία Convex ΑΕΒΕ για την προμήθεια πόμολων και λαβών.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                       Για περισσότερες λεπτομέρειες μεταβείτε στην ενότητα "Downloads - Ενημερωτικά Φυλλάδια".  

 


Alotek
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
ΣΧΕΔΙΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ...
  περισσότερα
Γνωρίστε την Τεχνολογία I2  ELVIAL   Ενημερωθείτε στο ακόλουθο...
  περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ...
  περισσότερα
ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ
 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ